محققان از موسسه و مرکز تحقيقات ويسکانسين در ايالات متحده، 329 فرد سالم با ميانگين سني 60 سال را مورد بررسي قرار دادند که به دليل زمينه ژنتيکي يا سابقه خانوادگي در معرض خطر بالايي از بيماري آلزايمر قرار داشتند. در اين تحقيقات، دانشمندان يک سري آزمايشها را که شامل اسکن مغزي و ارزيابي آن بود انجام دادند سپس از شرکت کنندگان خواسته شد به سوالاتي در خصوص اينکه چند وقت يکبار مطالعه مي کنند، به موزه مي روند و بازي هاي فکري از قبيل پازل انجام مي دهند پاسخ دهند. پس از اين تحققيقات يافته ها حاکي از اين بود؛ افرادي که اين قبيل فعاليت ها را انجام مي دهند شانس بيشتري در خصوص در گير نشدن با بيماري آلزايمر دارند.
دکتر لورا فيپس، مدير مرکز تحقيقاتي آلزايمر انگلستان درباره اين مطالعه مي گويد: اين تحقيقات نتايج علت و معلولي ارائه نمي دهند اما به هر حال مي توان گفت انجام چنين فعاليت هايي فرد را کمتر در معرض خطر بيماري آلزايمر قرار مي دهد. شواهد پيش از اين تحقيقات نشان مي داد که فعال نگه داشتن مغز مي تواند در جلوگيري از آسيب رساندن به مغز در طولاني مدت کمک کند. لازم به ذکر است که افراد در اين تحقيقات بيماري زوال عقل نداشتند.
در نهايت انجام فعاليت هاي ساده اي مانند پازل و بازي هاي فکري و مصرف مواد غذايي به ميزان لازم، تغذيه سالم، بررسي فشار خون و وزن مي تواند در داشتن زندگي سالم بسيار اثرگذار باشد. عواملي همچون استرس بسيار در تشديد آلزايمر موثر است و ژنتيک نيز نقش مهمي را در اين روند ايفا مي کند.
انتهاي پيام