ذکر روزهای هفته تاریخ روز
آخرین اخبار
کد مطلب: 13253
آيا با تغذيه مي‌شود رنگ پوست را روشن کرد؟
تاریخ انتشار : 1393/05/29 22:33:28
نمایش : 397
کمبود برخي ويتامين‌ها مانند ويتامين آ و ب نيز موجب ايجاد اين لکه‌ها مي‌شود اما نوع لکه‌هاي پوستي ايجادشده بر اثر کمبود ويتامين‌ها متفاوت است.
به گزارش زنگ خبر، دکتر محمد شيزرپور، متخصص پوست و مو مي‌گويد: اثر تغذيه روي سلامت انسان کاملاً مشخص و به اثبات رسيده و براي حفظ سلامت، ضروري است. همچنين تغذيه‌ي نامناسب موجب ايجاد بيماري‌هاي مختلف از جمله بيماري هاي قلبي عروقي مي‌شود، اما مطالعات علمي، اثر مستقيم تغذيه و نوع غذا را روي پوست نيز نشان داده‌اند. از آنجا که پوست نيز يکي از ارگان‌هاي بدن است، تغذيه روي آن تأثير دارد.

 

در غذاهاي مختلفي که ما معمولاً به طور روزمره استفاده مي‌کنيم، برخي مواد ارزش بيشتري دارند. ويتامين‌ها عناصري ضروري براي سوخت‌وساز و متابوليسم بدن هستند. در برخي غذاها ويتامين‌هاي بيشتري وجود دارد، مثلاً انواع مرکبات مقادير زيادي ويتامين C دارند.

 

حال مي‌خواهيم شما را با ترکيب‌هاي مهمي که در برخي غذاها وجود دارند، آشنا کنيم. اين ترکيب‌هاي مهم، مواد آنتي‌اکسيدان هستند. آنتي‌اکسيدان‌ها در پيشگيري از پيري پوست و چروک، نقش مهمي دارند.

در فرآيند سوخت‌وساز و متابوليسم بدن، مواد مُضري از سلول‌ها آزاد مي‌شود مثل اتومبيل که با سوختن بنزين هم انرژي حرکتي براي راندن اتومبيل توليد مي‌کند و هم مواد زائد که به شکل دود از اگزوز خارج مي‌شود. به طور طبيعي، بدن انسان مواد مضري را که طي سوخت‌وساز سلولي آزاد مي‌شود، دفع مي‌کند؛ يعني به طور طبيعي حاوي مواد آنتي‌اکسيدان است و مواد زائد اکسيدان را که طي سوخت‌وساز سلولي آزاد مي‌شود، دفع مي‌کند اما با افزايش سن، قدرت آنتي‌اکسيداني ذاتي بدن کاهش مي‌يابد. به تدريج با تجمع مواد اکسيدان، سلول‌هاي بدن دچار آسيب تدريجي مي‌شوند. اين آسيب تدريجي تغييراتي ايجاد مي‌کند که ما آن را در ظاهر افراد به شکل پير شدن پوست، چروک و افتادگي پوست مي‌بينيم.

لازم به ذکر است مواد اکسيدان علاوه بر توليد از طريق سوخت‌وساز و متابوليسم سلولي بدن، در اثر اشعه‌ي آفتاب که به پوست مي‌تابد و آلودگي هوا و کشيدن سيگار نيز ايجاد مي‌شوند.

مصرف غذاهاي تند و ادويه‌دار احتمال ايجاد لک‌هاي پوستي را افزايش مي‌دهد

در اينجا اجازه دهيد شما را با مواد غذايي‌اي که حاوي مقادير زيادي آنتي اکسيدان هستند و شما با مصرف آن‌ها مي‌توانيد به جلوگيري از پيري پوست خود کمک کنيد، آشنا کنيم.

انواع توت‌ها: کشمش سياه، شاه‌توت، تمشک، زغال‌اخته، آلبالو و توت‌فرنگي

انواع ميوه‌ها: نارنگي، آلو درختي، انگور، گريپ‌فروت، کيوي و آناناس

انواع سبزي: کنگر فرنگي، کلم بروکلي، فلفل قرمز، کلم پيچ، کلم قرمز، اسفناج و جعفري

انواع حبوبات: باقلا، بادام‌زميني، لوبياچيتي و دانه سويا

انواع ريشه‌ها: زنجبيل و چغندر قرمز

انواع غلات: گندم سياه، جو و ارزن

متفرقه: زردآلوي خشک‌شده، آلوي سياه خشک‌شده و گردو

آنتي‌اکسيدان‌ها راه‌حل تمام مشکلات مربوط به سلامت و بيماري نيستند اما نقش بسيار مهمي در حفظ سلامت بدن و جلوگيري از ايجاد چين و چروک در صورت و پيري پوست دارند.

لکه پوستي

 

لکه‌هاي پوستي و دلايل تغذيه‌اي آن

بهنام گشتي زاده، متخصص تغذيه با اشاره به اينکه علت اصلي ايجاد لکه‌هاي تيره رنگ بر پوست ناشي از مشکلات کبدي است، اظهار کرد: تغذيه نادرست در ايجاد مشکلات کبدي نقش مهمي دارد.

وي با اشاره به اينکه مصرف غذاهاي تند وادويه دار احتمال ايجاد لک‌هاي پوستي را افزايش مي‌دهد،‌ اضافه کرد: در برخي افراد مصرف غذاهاي ادويه‌دار و تند عامل ايجاد مشکلات کبدي است و توصيه مي‌شود مصرف اين غذاها در رژيم غذايي کاهش يابد.

وي با اشاره به اهميت تغذيه صحيح در جلوگيري از بروز انواع بيمارها گفت: به غير از بيماري‌هايي که ناشي از مشکلات ارثي و ژنتيکي است تغذيه نادرست را مي‌توان عامل بسياري از بيماري‌ها عنوان کرد.

اين کارشناس تغذيه با بيان اينکه رابطه ايجاد برخي از لکه‌هاي پوستي و تغذيه نادرست به لحاظ علمي اثبات شده است،‌ تصريح کرد: کمبود برخي ويتامين‌ها مانند ويتامين آ و ب نيز موجب ايجاد اين لکه‌ها مي‌شود اما نوع لکه‌هاي پوستي ايجادشده بر اثر کمبود ويتامين‌ها متفاوت است.

گشتي زاده با اشاره به لزوم گنجاندن سبزيجات و ميوه در وعده‌هاي غذايي گفت: هويج منبع غني از ويتامين آ است همچنين با مصرف انواع کلم و يا هلو مي‌توان لکه‌هاي پوستي که به دليل کمبود ويتامين‌ها ايجاد شده را درمان کرد.

انتهاي پيام/

منبع: تبيان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن