ذکر روزهای هفته تاریخ روز
آخرین اخبار
کد مطلب: 289530
سفيده تخم مرغ مصرف کنم يا تخم مرغ کامل؟
تاریخ انتشار : 1395/09/22 09:37:26
نمایش : 280
سفيده تخم مرغ از محتواي پروتئين بالا و کالري کم برخوردار است. در حقيقت، سفيده 67 درصد از کل پروتئين موجود در تخم مرغ را دارا است.














به گزارش زنگ خبر به نقل از سلامت نيوز به نقل از عصر ايران، تخم مرغ حاوي انواع مواد مغذي مفيد است. با اين وجود، ارزش غذايي تخم مرغ با توجه به مصرف يک تخم مرغ کامل يا فقط سفيده يا زرده آن مي تواند تا حد زيادي متفاوت باشد.

به گزارش "اتوريتي نيوتريشن"، برخي معتقدند که سفيده تخم مرغ مي تواند انتخاب سالم‌تري نسبت به مصرف يک تخم مرغ کامل باشد. در ادامه نگاهي به ارزش غذايي سفيده تخم مرغ و بررسي اين مساله خواهيم داشت.

سفيده تخم مرغ مايعي شفاف و غليظ است که اطراف زرده را احاطه کرده است. در يک تخم مرغ بارور شده، سفيده به عنوان لايه اي محافظ در برابر باکتري هاي مضر عمل مي کند. همچنين، سفيده برخي از مواد مغذي لازم براي رشد را فراهم مي کند.

سفيده تخم مرغ از 90 درصد آب و 10 درصد پروتئين تشکيل شده است. پس اگر زرده را جدا کرده و تنها سفيده تخم مرغ را انتخاب کنيد، ارزش غذايي تخم مرغ به طور قابل توجهي تغيير مي کند.

جدول زير تفاوت مواد مغذي بين سفيده يک تخم مرغ بزرگ و يک تخم مرغ کامل را نشان مي دهد:

 

سفيده تخم مرغ

تخم مرغ کامل

کالري

16

71

پروتئين

4 گرم

6 گرم

چربي

0 گرم

5 گرم

کلسترول

0 گرم

211 ميلي گرم

ويتامين A

0% RDI

8% RDI

ويتامين B12

0% RDI

52% RDI

ويتامين B2

6% RDI

12% RDI

ويتامين B5

1% RDI

35% RDI

ويتامين D

0% RDI

21% RDI

فولات

0% RDI

29% RDI

سلنيم

9% RDI

90% RDI

RDI: مقدار مصرف توصيه شده روزانه

همان گونه که مشاهده مي کنيد، سفيده تخم مرغ حاوي کالري و ريزمغذي هاي کمتر، و همچنين پروتئين و چربي کمتر نسبت به يک تخم مرغ کامل است.

کالري کم و پروتئين زياد سفيده تخم مرغ

سفيده تخم مرغ از محتواي پروتئين بالا و کالري کم برخوردار است. در حقيقت، سفيده 67 درصد از کل پروتئين موجود در تخم مرغ را دارا است. اين پروتئين از کيفيت بالايي نيز برخوردار است و حاوي تمام نه اسيد آمينه ضروري به ميزاني است که بدن براي ارائه بهترين عملکرد به آن نياز دارد.

به واسطه محتواي پروتئين بالا، مصرف سفيده تخم مرغ مي تواند برخي فوايد سلامت را به همراه داشته باشد. پروتئين مي تواند به کاهش اشتها کمک کند. از اين رو، مصرف آن مي تواند احساس سيري را براي مدت زماني بيشتر در شما ايجاد کند.

دريافت پروتئين به ميزان کافي از رژيم غذايي براي حفظ و ساخت عضله نيز اهميت بالايي دارد، به ويژه اگر در تلاش براي کاهش وزن باشيد.

با در نظر گرفتن اين مساله که مقدار پروتئين يک تخم مرغ کامل تنها اندکي بيشتر از سفيده به تنهايي است و کالري بيشتري نيز دارد، سفيده تخم مرغ مي تواند انتخابي جذاب براي افرادي باشد که در تلاش براي کاهش وزن هستند.

چربي اندک و فاقد کلسترول

در گذشته، تخم مرغ به واسطه محتواي چربي اشباع شده و کلسترول بالا به يک انتخاب غذايي بحث برانگيز تبديل شده بود. با اين وجود، تمام چربي و کلسترول موجود در تخم مرغ در زرده آن قرار دارند. در مقابل، سفيده تخم مرغ تقريبا از پروتئين خالص تشکيل شده و فاقد چربي يا کلسترول است.

براي سال ها، اين بدان معني بود که سفيده تخم مرغ سالم‌تر از يک تخم مرغ کامل محسوب مي شود. اما مطالعات جديد نشان داده اند که کلسترول موجود در تخم مرغ براي بيشتر مردم مشکل آفرين نيست. با اين وجود، براي برخي افراد مصرف کلسترول به افزايش سطوح آن در خون منجر خواهد شد. اين افراد به عنوان فراواکنش دهندگان شناخته مي شوند.

فراواکنش دهندگان داراي ژن هايي هستند که آنها را مستعد ابتلا به کلسترول بالا مي سازد و از آن جمله مي توان به ژن ApoE4 اشاره کرد. براي اين قبيل افراد يا آنهايي که کلسترول بالا دارند، سفيده تخم مرغ مي تواند انتخاب بهتري باشد.

افزون بر اين، سفيده تخم مرغ تقريبا فاقد چربي است و به طور قابل توجهي کالري کمتري نسبت به يک تخم مرغ کامل دارد. بر همين اساس، سفيده تخم مرغ براي افرادي که در تلاش براي محدود کردن کالري دريافتي خود و کاهش وزن هستند، انتخابي خوب محسوب مي شود.

خطرات سفيده تخم مرغ

سفيده تخم مرغ به طور معمول يک انتخاب غذايي بي خطر محسوب مي شود. با اين وجود، مصرف آن مي تواند با برخي خطرات همراه باشد.

حساسيت ها

اگرچه سفيده تخم مرغ براي بيشتر مردم بي خطر است، امکان وقوع حساسيت به تخم مرغ وجود دارد. کودکان بيشتر از بزرگسالان حساسيت به تخم مرغ را تجربه مي کنند. هنگامي که سيستم ايمني بدن به اشتباه برخي پروتئين هاي موجود در تخم مرغ را مضر شناسايي مي کند، حساسيت به تخم مرغ شکل مي گيرد.

نشانه هاي خفيف اين شرايط مي تواند شامل راش، کهير، تورم، آبريزش و خارش بيني، و آبريزش چشم باشند. همچنين، ممکن است فرد آشفتگي گوارش، تهوع و استفراغ را تجربه کند. در موارد نادر، تخم مرغ مي تواند موجب يک واکنشي حساسيتي شديد شود که به نام شوک آنافيلاکتيک شناخته مي شود. در اين شرايط نشانه هايي مانند تورم شديد در گلو و صورت، و افت فشار خون رخ مي دهند که در صورت ترکيب مي توانند کشنده باشند.

مسمويت غذايي سالمونلا

سفيده تخم مرغ خام مي تواند فرد مصرف کننده را در معرض خطر مسمويت غذايي ناشي از باکتري سالمونلا قرار دهد. سالمونلا مي تواند در تخم مرغ يا پوسته آن حضور داشته باشد، اگرچه کشاورزي مدرن و شيوه هاي پاکسازي مي توانند ميزان خطر را به حداقل برسانند.

افزون بر اين، پخت سفيده تخم مرغ تا زماني که سفت شود مي تواند به طور قابل توجهي قرار گرفتن در معرض اين خطر را کاهش دهد.

کاهش جذب بيوتين

سفيده تخم مرغ خام مي تواند جذب ترکيبي به نام بيوتين را کاهش دهد که در انواع مختلفي از مواد غذايي يافت مي شود. بيوتين يک ويتامين حلال در آب است که نقش مهمي در توليد انرژي ايفا مي کند. سفيده تخم مرغ خام حاوي پروتئيني به نام آويدين است که مي تواند با بيوتين پيوند تشکيل داده و از جذب آن در بدن جلوگيري کند.

در تئوري، اين شرايط مي تواند مشکل آفرين باشد. با اين وجود، بايد مقدار زيادي سفيده تخم مرغ خام مصرف کنيد تا با کمبود بيوتين مواجه شويد. افزون بر اين، پختن تخم مرغ موجب از بين رفتن اثر آويدين مي شود.

سفيده تخم مرغ مصرف کنم يا تخم مرغ کامل؟

سفيده تخم مرغ سرشار از پروتئين است و کالري، چربي و کلسترول کمي دارد که آن را به يک ماده غذايي خوب براي کاهش وزن تبديل مي کند.

سفيده تخم مرغ براي افرادي که نيازمند دريافت مقدار زياد پروتئين هستند، مانند ورزشکاران و بدنسازان، نيز مفيد است، اما ميزان کالري دريافتي بايد زير نظر قرار بگيرد.

با اين وجود، سفيده تخم مرغ در مقايسه با تخم مرغ کامل از مواد مغذي کمتري برخوردار است. تخم مرغ کامل حاوي ويتامين، مواد معدني، پروتئين اضافي و برخي چربي هاي سالم است. با وجود اين که تخم مرغ کامل حاوي کلسترول است، اما مطالعه اي جديد ارتباطي بين مصرف تخم مرغ و خطر بيماري قلبي نيافته است. بنابر نتايج همين مطالعه، مصرف روزانه يک عدد تخم مرغ مي تواند خطر سکته مغزي را نيز کاهش دهد.

افزون بر اين، مواد مغذي موجود در تخم مرغ با برخي فوايد سلامت پيوند خورده اند.

زرده تخم مرغ منبع خوبي براي دو آنتي اکسيدان مهم به نام هاي لوتئين و زيگزانتين است که از انحطاط چشم و آب مرواريد پيشگيري مي کنند.

مصرف تخم مرغ کامل با احساس سيري بلند مدت و کمک به دريافت کالري کمتر پيوند خورده است. در حقيقت، برخي مطالعات نشان داده اند که خوردن تخم مرغ در وعده غذايي صبحانه مي تواند براي کاهش وزن، شاخص توده بدني (BMI)، و دور کمر مفيد باشد.

با اين وجود، اگر يک رژيم غذايي که ميزان کالري هاي دريافتي از آن به شدت تحت کنترل قرار دارند، را دنبال مي کنيد، داراي سابقه خانوادگي کلسترول بالا يا سطوح بالاي کلسترول خون هستيد، سفيده تخم مرغ مي تواند انتخاب سالم‌تري براي شما محسوب شود.

سلامت نيوز: سفيده تخم مرغ مصرف کنم يا تخم مرغ کامل؟
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن