ذکر روزهای هفته تاریخ روز
آخرین اخبار
کد مطلب: 400283
نگذاريد غذاي اضافي در محيط سرد شود
تاریخ انتشار : 1396/10/05 12:02:41
نمایش : 296
بعضي از مردم غذاي اضافي را بلافاصله جمع مي‌کنند و عده‌اي ديگر صبر مي‌کنند غذا به دماي محيط برسد. فکر مي‌کنيد کدام روش درست است؟













 بيشتر افرادي که غذا را پيش از گذاشتن در يخچال به دماي محيط مي‌رسانند مي‌خواهند با اجتناب از گذاشتن غذاي گرم در يخچال مانع از گرم شدن غذاهاي اطراف آن و افزايش احتمال فساد آنها شوند. اين مشکل تنها زماني مي‌تواند رخ دهد که فرد قابلمه بزرگي از سوپ جوشان را داخل يخچال بگذارد.

حقيقت آن است که سرد کردن آرام مواد غذايي در محيط خانه به مراتب خطرناک‌تر است. بسياري از باکتري‌هاي بيماري‌زا مي‌توانند در دماي بين ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتي‌گراد جمعيت خود را هر نيم ساعت دو برابر کنند.

تحقيقات نشان مي‌دهد نيمي از مسموميت‌هاي گسترده غذايي در سال ناشي از شرايط بد نگهداري غذا در رستوران‌هاست.

مراجع و تدوين‌کنندگان استانداردهاي غذايي مي‌گويند بهتر است مواد غذايي را که اضافه آمده است و در يخچال نگهداري مي‌کنيد زود مصرف کنيد. اين زمان براي اسپاگتي و ماکاروني پخته شده به دليل رشد آرام باکتري‌ها در دماي يخچال بين يک تا دو روز است. غذاهاي پخته شده‌اي هم که در دماي فريزر نگهداري مي‌شوند بايد پيش از چهار ماه مصرف شوند.

بهتر است بدانيد که برنج پخته شده (پلوها) را بايد طي يک روز مصرف کرد. برنج خام حاوي اسپورهاي مقاومي است که به راحتي مي‌تواند دماي جوش آب و پخت برنج را تحمل کند. اين اسپورها نه‌تنها طي طبخ دوام مي‌آورند بلکه بعدا مي‌توانند از کپسول خود خارج شوند و سمي ترشح کنند که آن هم در برابر حرارت مقاوم است. مصرف غذاي آلوده به اين اسپورها اسهال و استفراغ و مسموميت غذايي منجر خواهد شد.

سلامت نيوز،
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن